Η Νάξος

Το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων

Νάξος, το νησί της Αριάδνης, είναι το μεγαλύτερο, γραφικότερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με ατελείωτες και εντυπωσιακές παραλίες, δίπλα σε πεντακάθαρα γαλανά νερά που συνδυάζονται με μια ενδοχώρα γεμάτα απόκρημνα και ψηλά βουνά, καταπράσινες κοιλάδες, εύφορα λιβάδια, γραφικά μικρά ποταμάκια και πολλά χωριά άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα με την ιδιαίτερη, παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στα πιο σημαντικά από αυτά όπως το Χαλκί, το Φιλώτι, την Απείρανθο, τις Ποταμιές, τις Μέλανες, τον Απόλλωνα με το λιμάνι του αλλά και τη γραφική Μουτσούνα θα βρει ο επισκέπτης τοπικά προϊόντα στα μαγαζιά τους, ξεχωριστές γεύσεις στις ταβέρνες και θα γνωρίσει τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, διασκεδάζοντας με τους κατοίκους στις γιορτές και τα πανηγύρια τους.

Η Νάξος εκτός από τις φυσικές ομορφιές της προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί στα μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα της.
Στη Χώρα βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο ένα από τα πιο σημαντικά του Αιγαίου που στεγάζεται στην παλιά εμπορική σχολή στην οποία φοίτησε ο Νίκος Καζαντζάκης, κτισμένη στα μέσα του 17ου αιώνα στο χώρο του Κάστρου καθώς και το επιτόπιο μουσείο δίπλα στη Μητρόπολη με τμήματα της μυκηναϊκής πρωτεύουσας της Νάξου του 1300 π.Χ.

Η Νάξος , γνωστή και σαν το νησί της Αριάδνης, είναι το μεγαλύτερο και γραφικότερο νησί των Κυκλάδων, που βρίσκονται στην καρδιά του Αρχιπελάγους του Αιγαίου. Το δυτικό της τμήμα είναι πεδινό και εύφορο ενώ το ανατολικό ορεινό με υψηλότερη κορυφή το ιερό όρος Ζευς ή Ζας (1004 μ.) όπου κατά της Ελληνική Μυθολογία ο πατέρας των Θεών ο Δίας πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Στη Νάξο γεννήθηκε και ο θεός προστάτης των αμπελιών και της διασκέδασης ο Διόνυσος ο οποίος διάλεξε για γυναίκα την αθάνατη νύμφη Αριάδνη, κόρη του Βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, που συνέδεσε το όνομα της με το νησί.

Στη Νάξο υπάρχουν πολυάριθμα ευρήματα που αντιπροσωπεύουν όλες τις περιόδους της ιστορίας του Κυκλαδικού Πολιτισμού (4000-1100 π.Χ.) όπου χαρακτηριστικά δείγματα του οποίου φυλάσσονται στο Μουσείο της Χώρας της Νάξου, πρωτεύουσας του νησιού. Εκεί βρίσκει κανείς και πολλά δείγματα της Γεωμετρικής, Αρχαϊκής και Κλασικής περιόδου (1100-330 π.Χ.) όπου η Νάξος παρουσιάζει σημαντικότατο πολιτισμό

×

Hello!

Feel free to ask us everything you want about our hotel at Info@anthistudios.gr

× Ask Us!